Organisatie

Wilt u ook een wedstrijd organiseren maar weet u niet goed waar te beginnen?
Het team van Mendurance Nederland staat -met hun jarenlange ervaring- voor u klaar om u te helpen.
Neem gerust contact met ons op.

Wij ondersteunen u graag bij het organiseren van een wedstrijd.
Er is een uitgebreid draaiboek aanwezig wat wij u toe kunnen sturen. Ook zijn er diverse wedstrijdformulieren beschikbaar alsmede het rekenprogramma.

Mendurance-wedstrijden zijn kleinschalig. Met circa 15 deelnemers spreek je momenteel over een geslaagde wedstrijd. Natuurlijk willen we dat daar verandering in gaat komen maar de verwachting is niet dat dat op korte termijn zal gebeuren.

Om toch uit de kosten komen c.q. weinig kosten te maken, adviseren wij dan ook om een mendurance-wedstrijd gelijktijdig met een andere menwedstrijd, een Enjoy the Ride of recreatierit te organiseren.

De wedstrijd in Ysselsteyn is daar een heel mooi voorbeeld van. Deze wedstrijd wordt al jaren gelijktijdig met de samengestelde wedstrijd georganiseerd.  De wedstrijden in Etten-Leur en Someren worden georganiseerd in combinatie met een endurancewedstrijd.

Het organiseren van een wedstrijd hoeft niet duur te zijn. Als u bijvoorbeeld gelijktijdig ook een samengestelde wedstrijd heeft, dan heeft u al catering, ehbo en vergunningen geregeld. Daar heeft u dus geen extra kosten aan. Het enige wat u dan extra moet regelen is een (extra) dierenarts voor de keuringen. De (1e)  jury wordt betaald door de KNHS.

Pas als de deelnemersaantallen wat toenemen (>10) of als er veel tweespannen zijn, kan het handig zijn om ook een veterinaire assistent te regelen via de Veterinaire Studenten Rijvereniging “De Solleysel”. Deze assistent helpt de dierenarts bij het tellen van hartslag en de keuringen. Per assistent betaald u dan een dagvergoeding en daarnaast een kilometervergoeding.

Organisaties hebben tevens de mogelijkheid (veelal in grensgebieden) om hun wedstrijd open te stellen voor Belgen en Duitsers (kosteloos, wel moet dit op het vraagprogramma vermeld worden bij opmerkingen), wat voor mendurance ook erg aantrekkelijk kan zijn.

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, neem gerust contact op.
Ook is het mogelijk dat we bij uw vereniging langs komen om het een en ander te komen vertellen over onze sport en de organisatie van deze wedstrijden. Of ga eens kijken op een wedstrijd, informeer van tevoren bij het secretariaat of u mee kunt kijken op de dag zelf om een beeld te vormen van een dergelijke wedstrijd.