Sponsor

Trots delen wij u mede dat Van Doorn onze wedstrijdhesjes gaat sponsoren.
Daar zijn wij hen heel dankbaar voor.
Namens het bestuur bedanken wij ook ons lid Kiem die dit voor elkaar gekregen heeft.

Inschrijfgeld wedstrijden

Al onze wedstrijden worden georganiseerd en verreden onder de vlag van de KNHS. Dus ook conform hun reglementen.

Naast het disciplinereglement mendurance, is ook het algemeen wedstrijdreglement van toepassing.
Een van de zaken die we even extra onder de aandacht willen brengen artikel 43 en dan met name punt 1 en punt 2
Artikel 43 – Afmelden voor een wedstrijd / Betalen van inschrijfgeld
1. Deelnemers, die zich voor of op de in het vraagprogramma vermelde sluitingsdatum van inschrijven afmelden, zijn geen inschrijfgelden en opslagen verschuldigd.
2. Deelnemers die zich na sluitingsdatum van inschrijven afmelden dienen het inschrijfgeld (en wanneer dit in het goedgekeurde vraagprogramma is vermeld eventuele opslagen en/of stallinggeld) aan de wedstrijdorganisatie te voldoen. Bij overtreding van deze bepaling kan de KNHS bij invordering van deze gelden een administratieve heffing opleggen conform de Wedstrijdtarievenlijst.

Helaas kost het de organisator meestal geld om een wedstrijd te organiseren. Met een beetje geluk komt het net uit. Daarom willen we iedereen er nog even extra op wijzen dat je na de sluitingsdatum gewoon startgeld / inschrijfgeld verschuldigd bent als je om wat voor reden dan ook niet kunt starten.

Is het leuk om te horen of te moeten vermelden? Nee zeker niet. Maar als we ook volgend seizoen nog wedstrijden op de kalender willen hebben, dan is dit zeker iets waar we aan moeten denken. Als wedstrijden teveel gaan kosten, zijn er minder mensen geneigd om iets te organiseren.
Dus mensen, hou hier a.u.b. rekening mee. We snappen dat het niet bij iedereen bekend is (niet iedereen leest de reglementen uitvoerig of heeft -op mendurance na- niks te maken met de KNHS), vandaar dat we het eens extra onder de aandacht brengen.

En dit geldt uiteraard ook voor de organisatoren. Weet dat je het inschrijfgeld mag “opeisen” als iemand na de sluitingsdatum nog afmeldt. Je hebt tenslotte ook kosten gemaakt die toch betaald moeten worden.

Inschrijven Etten-Leur

Je kunt nog steeds inschrijven voor Etten-Leur. De officiele inschrijftermijn is wel gesloten maar er is nog ruimte voor extra deelnemers.
Dus voor alle twijfelaars, schrijf je nog snel in!

Wedstrijd Etten-Leur

Op 9 oktober a.s. wordt de laatste wedstrijd van dit (korte) seizoen georganiseerd.
Van de organisator hebben we vernomen dat er nog te weinig inschrijvingen zijn om de wedstrijd door te kunnen laten gaan.
Dus schrijf je in, meedoen is belangrijker dan winnen!

Rijden op GPS

Het rijden op GPS is iets waar we naartoe gaan werken.
Het uitpijlen van de routes kost zo ontzettend veel tijd en dan mag je hopen dat alle pijlen en/of lintjes blijven hangen.
Helaas zijn er nog steeds mensen die het leuk vinden om pijlen en/of lintjes weg te halen waardoor onze deelnemers de route kwijt zijn.

Om dat te voorkomen zullen de pijlen in de toekomst volledig gaan verdwijnen (hooguit een enkele op een lastig punt) en gaan we volledig over op het rijden op GPS.

Gebleken is wel dat veel mensen in de stress schieten als ze horen dat er niet meer uitgepijld gaat worden. Ze zijn niet bekend met GPS en raken nog net niet in paniek.

Gelukkig is dat nergens voor nodig, mits je natuurlijk wel de tijd neemt om je er in te verdiepen.

Aangezien er veel mogelijkheden zijn, is het voor ons niet eenvoudig een uitleg te geven die voor iedereen van toepassing is.
Allereerst zal je zelf een keuze moeten maken: wil je rijden met een smartwatch, een GPS horloge, via een app op je telefoon of tablet.
Voor een simpele uitleg (als je kiest voor app op een telefoon of tablet), lees deze tekst eens https://www.seniorweb.nl/artikel/routes-volgen-met-gpx-viewer
Daar wordt in elk geval de basis uitgelegd.

De routes krijg je aangeleverd als een GPX bestand. Deze kun je in veel gevallen opslaan op je telefoon en van daaruit importeren in de app. Bij sommige apps moet je de route via de computeren uploaden en daarna openen in de app.
In de appstore staan vele apps, kijk daar eens rond om te zien welk je fijn lijkt.
Ook staan er vaak al bestaande routes in. Zoek een route in je eigen omgeving die je kunt lopen of fietsen en probeer zo eens wat uit. Bevalt de ene app niet? Dan kies je een andere en probeer die uit. Op die manier vind je vanzelf een app die je fijn vind (want dat is ook heel persoonlijk).

ALV 2021

Noteer alvast in de agenda: 7 november 2021.
Op deze dag houden we de ALV bij Piet en Ria Vermaat in Ameide.
Het plan is om die dag ook een ledendag te organiseren.

Meer informatie volgt maar de datum staat in elk geval vast.

Wedstrijdkalender aangepast

Er staan nog een paar wedstrijden op de kalender.

27 augustus t/m 29 augustus 2021 Someren, dit is alleen voor klasse 2
28 augustus en 29 augustus 2021 Someren, dit is ook alleen voor klasse 2

25 september 2021 Echten: het vraagprogramma komt binnenkort online

9 oktober 2021 Etten-Leur: deze route wordt vooralsnog niet uitgezet met pijlen / lintjes maar zal op GPS verreden worden. Mocht dit veranderen, dan laten we dat uiteraard weten.

Mendurance Waalwijk groot succes

Op 31 juli 2021 werd dan eindelijk de eerste wedstrijd van het jaar gehouden, met maar liefst 18 deelnemers.
De dag begon regenachtig maar dat mocht de pret niet drukken. Veel deelnemers die voor het eerst meededen en na afloop allemaal erg enthousiast waren.
Rachel Marty heeft dan ook een geweldig wedstrijdverslag geschreven (zie elders op deze website) van haar mendurance debuut.
De foto’s en uitslag komen z.s.m. online.

Inschrijven Waalwijk nog mogelijk

Je kunt je nog steeds inschrijven voor de wedstrijd in Waalwijk op 31 juli.

De afstanden zijn als volgt:
Impuls (dus zonder startpas): 22.7 km
Korte klasse 1: 22.7 km
Lange klasse 1: 27.8 km

De route gaat voornamelijk door het bos, het is geen zwaar traject.
Elk paard (of pony) met een basisconditie moet dit aankunnen.
Het klinkt ver 22.7 km (of 28.7 km) maar dat valt reuze mee.

De minimale gemiddelde snelheid bedraagt gemiddeld 7 km per uur voor pony’s en 8 km voor paarden.
De maximale gemiddelde snelheid voor pony’s is 14 km per uur en voor paarden 15 km per uur.