Rijden op GPS

Het rijden op GPS is iets waar we naartoe gaan werken.
Het uitpijlen van de routes kost zo ontzettend veel tijd en dan mag je hopen dat alle pijlen en/of lintjes blijven hangen.
Helaas zijn er nog steeds mensen die het leuk vinden om pijlen en/of lintjes weg te halen waardoor onze deelnemers de route kwijt zijn.

Om dat te voorkomen zullen de pijlen in de toekomst volledig gaan verdwijnen (hooguit een enkele op een lastig punt) en gaan we volledig over op het rijden op GPS.

Gebleken is wel dat veel mensen in de stress schieten als ze horen dat er niet meer uitgepijld gaat worden. Ze zijn niet bekend met GPS en raken nog net niet in paniek.

Gelukkig is dat nergens voor nodig, mits je natuurlijk wel de tijd neemt om je er in te verdiepen.

Aangezien er veel mogelijkheden zijn, is het voor ons niet eenvoudig een uitleg te geven die voor iedereen van toepassing is.
Allereerst zal je zelf een keuze moeten maken: wil je rijden met een smartwatch, een GPS horloge, via een app op je telefoon of tablet.
Voor een simpele uitleg (als je kiest voor app op een telefoon of tablet), lees deze tekst eens https://www.seniorweb.nl/artikel/routes-volgen-met-gpx-viewer
Daar wordt in elk geval de basis uitgelegd.

De routes krijg je aangeleverd als een GPX bestand. Deze kun je in veel gevallen opslaan op je telefoon en van daaruit importeren in de app. Bij sommige apps moet je de route via de computeren uploaden en daarna openen in de app.
In de appstore staan vele apps, kijk daar eens rond om te zien welk je fijn lijkt.
Ook staan er vaak al bestaande routes in. Zoek een route in je eigen omgeving die je kunt lopen of fietsen en probeer zo eens wat uit. Bevalt de ene app niet? Dan kies je een andere en probeer die uit. Op die manier vind je vanzelf een app die je fijn vind (want dat is ook heel persoonlijk).

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.