Wedstrijdverslagen

Op de website van de Blesruiters staat het verslag van Miranda naar aanleiding van haar allereerste mendurance: https://www.blesruiters.nl/1e-mendurance-voor-miranda-en-geneve/

Mendurance Waalwijk (31 juli 2021) – door Rachel Marty

Super trots op deze topper!
Wat deed ze het goed op haar allereerste mendurancerit.
Vanochtend zijn we opgehaald door super fijne en behulpzame mede-deelnemers.
Rajyah mocht bij hen op de trailer en wij namen zelf een trailer mee met daarin de menwagen. Rajyah staat bijna nooit op de trailer, maar ze liep er zo op en stond tijdens de reis ook heel rustig naast haar medereizigster.

Rond 7.30 uur aangekomen op het terrein. Aanmelden, even poetsen en toen naar de voorkeuring. Rajyah vond het duidelijk spannend. De keuring zelf kent ze natuurlijk al wel (handig die kinderendurance) maar vreemd terrein, vreemde paarden, wind, vlaggen, etc zorgden toch voor een hartslag van 58. Verder alles A en we mochten dus starten.Daphne kwam nog gezellig langs en trakteerde ons op koffie. Super leuk!

Om 9.15u gingen we van start. Eerst nog een stukje stappen en toen draven. Het doel was genieten, gezelligheid en rustig aan doen. Rajyah is gevoelig voor spierbevangenheid, met name tijdens de hengstigheid en bij stress. Vandaag was ze natuurlijk mega-hengstig en de stress was redelijk vanzelfsprekend met alles nieuw.. Dus voorzichtigheid geboden!Besloten om ongeveer 20/10 draf stap te doen, en op de tweede helft kijken of we ook nog een galopje gingen meepakken. Vanaf het begin liep rajyah ontzettend ontspannen op de hackamore. Ik was een beetje bang voor drammerigheid en veel druk op de teugels, maar daar was tota geen sprake van! Ze liep heerlijk!Na ongeveer een uur merkte ik op dat ze moest plassen (ze gaat dan wat “op de rem” lopen en haar staart beweegt anders). Gelijk een lang stuk gestapt en in hoger gras gaan stilstaan en staan fluiten tot mijn mond uitgedroogd was, maar ze had helaas niet voldoende rust tussen de oren om te gaan plassen. Toch nog een aantal keer geprobeerd. Rustig stappen in gras, af en toe stilstaan en fluiten… niks, toen we eenmaal doorkregen dat het niet ging gebeuren zijn we maar weer rustig gaan draven. Op de zwaardere stukken nog een galopje gedaan, zonder te dwingen en op een rustig tempo. Ze had er duidelijk lol in, dat was mooi om te zien.1 km voor de finish gaan stappen. Gelijk bij de finish werd ze geteld. Hartslag 68 (mag 64 zijn bij mendurance)! Ze was volledig op adem, had geen drupje zweet en zag er rustig uit. Toch die plas die in de weg zat denk ik. 15 minuten later moest er weer opnieuw geteld worden. We werden naar een veldje gewezen (uitspannen mag niet) om te stappen, maar voor Rajyah werd het vooral staan, gefluit horen (ja, ik heb nu nog steeds een droge mond) en wat grazen. Maar ze had besloten het niet te doen, en kan dan zo koppig zijn, 15 min later hartslag 64. Nog steeds te hoog vond ik maar goed genoeg om door de keuring te komen! Gelijk naar de trailer, uitspannen en eten/drinken gegeven. Nog steeds niet plassen, maar de hartslag zakte nu wel mooi. 30 minuten later was haar hartslag 44. Goedgekeurd dus super trots, maar die plas, wanneer zou die nou komen!? Uitgebreid naverzorgd inclusief benen in de klei en masseren, grazen en ook even slapen. Al die indrukken hebben wel voor mentale moeheid gezorgd!Bij de prijsuitreiking bleken we de 1e in onze klasse (van de 2). Leuke medaille, en ik kreeg zelfs een heuze beker mee!Onderweg naar huis in de trailer kwam die dan eindelijk. Een ENORME plas!! Terwijl we achter de trailer reden zagen we alles uit de trailer stromen nou, in ieder geval nog een verbeterpuntje voor de volgende keer.Moe maar voldaan zijn we allemaal inmiddels weer thuis. Rajyah moe maar fit en met heel veel honger, heerlijk weer bij haar vriendjes in de wei. Wij met enorme wallen thuis op de bank.
De doelen zijn ruimschoots gehaald:
*we hebben een fit paard mee naar huis
*we hebben genoten van een voor ons nieuwe omgeving
*we hebben het super gezellig gehad
Martijn en Myrthe: bedankt dat jullie ons op wilden halen!
Peter en Kiem: bedankt voor de top-organisatie en prachtige route!Vrijwilligers en officials: bedankt voor jullie inzet!
Oh ja, kleine letters onderaan: dit smaakt naar meer

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.